Адаптивні освітні технології у формуванні діагностичних компетенцій косметологів щодо біомаркерів хронічного стресу за adult acne - Гараєва, Анастасія Олексіївна (Академічні візії, 2022)
Актуальність дослідження зумовлена зростанням поширеності стрес-асоційованих форм adult acne та ускладненням запитів до сучасної косметологічної практики, що потребує від фахівців інтерпретації психофізіологічних чинників поряд із візуальною оцінкою шкіри. Метою статті є наукове обґрунтування використання адаптивних освітніх технологій для формування діагностичних компетенцій косметологів у сфері інтерпретації біомаркерів хронічного стресу при adult acne. Методи дослідження охоплюють аналіз джерел з дерматології, психофізіології та педагогіки, порівняння моделей професійної підготовки та узагальнення практик застосування адаптивних технологій, зокрема щодо використання неінвазивних діагностичних інструментів. Результати підтверджують значення біомаркерів хронічного стресу для оцінювання функціонального стану організму в косметологічній діагностиці. Висновки засвідчують, що впровадження адаптивних освітніх технологій підвищує якість формування діагностичних компетенцій і зменшує ризик шаблонності рішень у косметологічній практиці.