Стратегії та розвиток українського бізнесу в умовах війни - Гарасимлюк, Марія Володимирівна; Федоришин, Анна Петрівна; Семків, Діана Петрівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті висвітлено актуальну проблему, яка зачепила більшість підприємств в Україні, а саме: ведення бізнесу в умовах війни. Економічна ситуація в країні подекуди буває надзвичайно невизначеною, що змушує підприємства максимально гнучко і швидко реагувати на зміни. У звʼязку з війною бізнес стикається з низкою проблем, такі як фінансова нестабільність, погана логістика та зміни потреб споживачів. Завданням цієї роботи є визначення особливих аспектів та факторів, які впливають на стратегічний розвиток бізнесу під час війни. У статті розглянуто, як війна впливає на підприємства та їхню роботу. Також ми розглянули урядові програми та ініціативи для підтримки бізнесу створені цифровим сервісом «Дія». Стаття наводить конкретні способи подолання труднощів для української промисловості, зокрема, як підприємства можуть здобути вплив у неясних ринкових ситуаціях та як розвивати бізнес у складних умовах.