Інтеграція маркетингового управління й внутрішніх економічних відносин у формуванні конкурентної стратегії підприємства - Котвицька, Наталія Миколаївна; Камнев, Олег Олександрович; Пархоменко, Володимир Васильович; Янко, Станіслав Володимирович (Академічні візії, 2026)
Анотація. Стаття присвячена дослідженню інтеграції маркетингового управління та внутрішніх економічних відносин у формуванні конкурентної стратегії підприємства. Обґрунтовано необхідність подолання фрагментарності управлінських функцій і досягнення узгодженості між маркетинговими пріоритетами та внутрішніми економічними процесами. Запропоновано чотирирівневу модель інтеграції, що охоплює стратегічний, тактичний, операційний і культурний рівні. Визначено ключові механізми інтеграції та доведено їх вплив на підвищення конкурентоспроможності підприємства.