Сутність та особливості функціонування транспортно-логістичних компаній в умовах глобалізації - Ковалишин, Святослав Васильович (Академічні візії, 2024)
Охарактеризовано сутність функціонування транспортно-логістичних компаній у сучасному глобалізованому світі. Окреслено сукупності положень, які формують засади управління матеріальними, інформаційними та фінансовими потоками у міжнародному середовищі. Обгрунтовано особливості концепції глобального ланцюга постачання, що охоплює сукупність взаємопов’язаних дій з переміщення товарів, інформації та фінансових потоків від постачальника сировини до кінцевого споживача у глобальному масштабі. Проведено класифікацію логістичних компаній за визначеними критеріями (видами послуг, напрямами логістичної діяльності, рівнем інтеграції у ланцюг постачання, ступенем цифровізації, географічним охопленням, галузевою спеціалізацією).