Аналіз інноваційних підходів у підготовці та тренувальному процесі з легкої атлетики, плавання та туристичної діяльності - Кучеренко, Геннадій Васильович; Богатов, Андрій Олексійович; Воробйова, Софія Володимирівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті здійснено комплексний аналіз інноваційних підходів у підготовці та тренувальному процесі з легкої атлетики, плавання та туристичної діяльності. Особлива увага приділена визначенню основних тенденцій застосування цифрових технологій, сенсорних систем, біофідбеку, відеоаналізу та інтерактивних платформ, що дозволяють підвищити ефективність навчально-тренувальної роботи, індивідуалізувати навантаження та вдосконалювати техніку рухів. Розглянуто переваги впровадження інновацій, серед яких підвищення точності контролю тренувальних навантажень, розвиток фізичних та психофізичних якостей, формування мотивації та психологічної стійкості. Одночасно проаналізовано потенційні ризики та обмеження застосування новітніх методик, зокрема надмірну залежність від технологій, фінансові та інфраструктурні обмеження, а також необхідність високої кваліфікації тренерів і викладачів.