Особливості організації діяльності прокуратури в країнах Європейського Союзу - Антонюк, С. (Академічні візії, 2024)
Анотація. У статті, на основі аналіз наукових поглядів вчених, а також норм чинного зарубіжного законодавства, розкрито особливості діяльності прокуратури в окремих країнах Європейського Союзу. Акцентовано увагу на тому, що європейська модель організації діяльності прокуратури полягає у тому, що вона функціонує не як ізольований центр влади, а як елемент збалансованої системи кримінальної юстиції, у межах якої забезпечується функціональна рівновага між незалежністю прокурора та ефективними механізмами його відповідальності.