Система комунікацій та прийняття рішень в стратегічних інвестиційних проєктах підприємства - Гончар, Вікторія Василівна; Ткаченко, Іван Олександрович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті внутрішні комунікації розглянуто як систему взаємодії підрозділів і ролей у стратегічних інвестиційних проєктах (СІП), де принципово відрізняти канали зв’язку від регламентованої системи правил, відповідальності за дані й рішення та артефактів фіксації. На основі анкетування працівників промислового підприємства встановлено, що комунікації функціонують переважно як розрізнені канали, що зумовлює латентність рішень, каскадні затримки графіка та зростання витрат координації. Виокремлено 5 комунікаційних розривів і KPI їх контролю та запропоновано 7-етапну методику впровадження керованого контуру у форматі пілоту 8–12 тижнів.