Англіцизми, їх типологія, причини появи та використання в сучасній іспанській мові - Літвіх, Андрій; Гапончук, Анастасія; Шляхтенко, Олександр (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджується поняття англіцизмів, їх типології, причин появи та використання в сучасній іспанській мові на прикладі текстів публіцистичного дискурсу. Англійська мова давно стала важливою частиною повсякденного життя суспільства, тому не є дивним той факт, що англомовні запозичення знайшли широке використання та поширення в лексичному фонді іспанської мови. Безліч англомовних термінів, що позначають нові поняття в таких сферах як інформаційні технології, економіка чи дозвілля з часом проникли в іспанську мову та, пройшовши процес адаптації, вкоренилися в її словнику. Слова англійського походження не лише мають довгу історії взаємодії з іспанською мовою, а й починаючи з другої половини XX століття широко використовуються як у засобах масової інформації, так і в молодіжних колах чи віртуальному середовищі як результат глобалізації, розвитку і постійної взаємодії мов.