Методика організації післядипломної підготовки військових лікарів у змішаному навчанні на основі цифрової освітньої екосистеми - Карташова, Любов Андріївна; Вовкодав, Андрій Миколайович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті обґрунтовано авторську методику організації післядипломної підготовки військових лікарів у змішаному навчанні на основі цифрової освітньої екосистеми, що інтегрує відеолекції, онлайн-тести, онлайн-інтерв’ю/клінічні розбори та смарт-конспект. Дослідження проведено у дизайні pre–post у групі n=38 під час 14-денного курсу (10 робочих днів) із застосуванням авторського тесту на 10 завдань. Середній результат тестування підвищився з 5 балів (PRE) до 8 балів (POST), що відповідає зростанню частки правильних відповідей з 50% до 80% (+30 п.п.). Зроблено висновок про результативність запропонованої організації освітнього циклу та доцільність масштабування авторської методики у системі післядипломної медичної освіти в умовах кризових обмежень.