Роль цифрових інструментів у розвитку діагностичної компетентності студентів економічних спеціальностей у закладах вищої освіти - Шостак, Андрій Ігорович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті подано аналіз сучасних цифрових сервісів, що можуть бути використані для діагностики економічних процесів і формування відповідних компетентностей у студентів. Розкрито особливості професійної підготовки студентів економічних спеціальностей у закладах вищої освіти та визначено місце діагностичної компетентності в системі їхніх професійних компетентностей. Обґрунтовано педагогічні умови ефективного застосування цифрових технологій у розвитку діагностичної компетентності студентів. Акцент зроблено на критеріях, показниках та інструментарію для оцінювання рівня діагностичної компетентності студентів економічних спеціальностей. Побудовано методичну модель формування діагностичної компетентності засобами цифрових інструментів у процесі професійної підготовки. Окреслено перспективи подальшого використання цифрових технологій у підготовці майбутніх економістів.