Експериментальна перевірка ефективності методики формування готовності викладачів закладів професійної освіти до змішаного навчання - Шуплат, Анастасія Ігорівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті представлено результати експериментальної перевірки ефективності методики формування готовності викладачів закладів професійної освіти до використання змішаного навчання. Дослідження проводилося на вибірці 733 педагогічних працівників: експериментальна група (422 викладачі ЗПО) навчалася за методикою активного педагогічного супроводу, контрольна (311 вчителів ЗЗСО) — в режимі автономного опрацювання матеріалів. Оцінювання здійснювалося за мотиваційним, когнітивним, діяльнісним та рефлексивним критеріями. Результати засвідчили виражену перевагу експериментальної групи: сукупна частка високого та достатнього рівнів готовності становила 70,6% проти 46,3% у контрольній групі. Наукова новизна полягає в експериментальному обґрунтуванні визначальної ролі формату реалізації курсу підвищення кваліфікації над його змістовим наповненням.