Бізнес-планування в системі стратегічного управління експортно-імпортною діяльністю підприємства - Литвишко, Лілія Олександрівна; Красновська, Єлізавета Геннадіївна (Академічні візії, 2026)
Анотація. У статті проаналізовано роль бізнес-планування в системі стратегічного управління експортно-імпортною діяльністю підприємства в умовах глобальної економічної нестабільності. Розкрито вплив економічних, політичних, логістичних і регуляторних ризиків на міжнародні постачання. Обґрунтовано значення бізнес-планування для узгодження стратегічних цілей із операційними рішеннями, оптимізації витрат, вибору постачальників і підвищення стійкості бізнес-процесів. Сформовано ключові напрями вдосконалення зовнішньоекономічного управління.