Використання гейміфікації в освітньому процесі та її вплив на розвиток фахових компетенцій учнів - Довбня, Олександр Володимирович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті акцентується увага на новітніх підходах і способах реалізації ефективного та результативного навчального процесу, а саме фокус робиться на такому явищі як гейміфікація. В статті розглянуто поняття гейміфікації, її вплив на освітній процес, ефективність засвоювання здобувачами освіти нових знань через інструменти гейміфікації та ключовим у дослідженні є способи інтеграції гейміфікації в освітній процес. Виявлено вплив гейміфікації на розвиток фахових компетенцій учнів та подальші перспективи розробки інструментів впровадження цього підходу в освітній простір. Гейміфікація в освіті аналізується як стратегія підвищення залученості шляхом включення елементів гри в освітнє середовище. Справжньою новизною гейміфікації є цифровізація мотивації. На сьогодні, можливість швидко адаптуватися під всі виклики та зміни – головна умова нашого подальшого розвитку і гармонії.