Інституційне забезпечення кросрівневої взаємодії економічних систем у період глобальних конфліктів - Козак, Петро Зеновійович (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті визначено інституційні аспекти забезпечення кросрівневої координації економічної діяльності в умовах глобальних конфліктів. Проаналізовано основні фактори впливу на економічні процеси під час глобальних потрясінь та окреслено проблеми, що супроводжують координацію економіки в період геополітичної кризи. Особлива увага приділена напрямам удосконалення інституційних рівнів, управлінських структур, стратегічних партнерств та механізмів економічної безпеки, а також розвитку каналів міжрівневої взаємодії. Досліджено необхідність посилення інституційних інструментів міжрегіональної співпраці, що сприяють єдності країни та відбудові економіки у посткризовий період.