Розвиток компетентності у здійсненні професійної взаємодії майбутніх докторів філософії з професійної освіти у процесі вивчення дисципліни «Психологія педагогічної діяльності викладача закладу вищої освіти» - Волкова, Наталія; Лавніков, Олег (Академічні візії, 2025)
У статті обґрунтовано сутність компетентності у здійсненні професійної взаємодії майбутніх докторів філософії з професійної освіти, розкрито її компоненто-структурний склад: мотиваційно-ціннісний, когнітивний, процесуально-діяльнісний, особистісно-рефлексивний компоненти, критерії розвиненості та показники. Обґрунтовано доцільність розвитку компетентності у здійсненні професійної взаємодії майбутніх докторів філософії під час вивчення освітнього компонента «Психологія педагогічної діяльності викладача закладу вищої освіти». Розкрито мету, компетентності, що формуються, результати навчання, зміст зазначеної навчальної дисципліни. Показано доцільність послугування розмаїттям проблемних, діалогічно-дискусійних, проєктних, ситуаційних, фасилітаційних, коучингових, тренінгових технологій, різноманітних активностей з метою розвитку у майбутніх докторів філософії з професійної освіти складників компетентності у здійсненні професійної взаємодії.