Соціально-етичний маркетинг у забезпеченні соціальної стійкості бізнесу в умовах воєнних викликів - Шостаковська, Антоніна Віталіївна; Козинець, Анатолій Олександрович; Майстренко, Юлія Володимирівна (Академічні візії, 2026)
У статті досліджено теоретико-методологічні засади соціально-етичного маркетингу як стратегічного інструменту забезпечення соціальної стійкості бізнесу в умовах воєнних викликів. Обґрунтовано, що підприємства трансформують маркетингові стратегії, переходячи до соціально орієнтованих і ціннісно спрямованих моделей управління. Соціально-етичний маркетинг інтегрує комерційні цілі з відповідальністю перед суспільством, довкіллям і стейкхолдерами. Систематизовано економічні, соціально-психологічні, технологічні та регуляторні чинники впливу воєнного середовища. Розкрито механізм підвищення соціальної стійкості через формування довіри, репутаційного капіталу, підтримку персоналу та розширення ресурсного доступу. Запропоновано трирівневу модель імплементації соціально-етичного маркетингу у стратегічне управління підприємством.