Застосування комп’ютерної та інженерної графіки у викладанні фізики в аграрних університетах: методичний аспект - Джеджула, Олена Михайлівна; Слободяник, Анатолій Дмитрович (Академічні візії, 2026)
У статті розглянуто методичні аспекти застосування комп’ютерної та інженерної графіки у процесі викладання фізики в аграрних університетах. Обґрунтовано доцільність інтеграції елементів інженерної графіки (схем, креслеників, тривимірних моделей) у навчання фізики з метою формування просторового, технічного та інженерного мислення студентів. Визначено напрями використання дво- та тривимірної графіки під час вивчення механіки, термодинаміки, електрики та магнетизму з урахуванням специфіки аграрної техніки й виробничих процесів. Запропоновано методичні підходи до поєднання фізичних знань з графічною підготовкою студентів як складової фізико-інженерної компетентності та наведено результати педагогічного експерименту, що засвідчує ефективність запропонованих методичних підходів.