Теоретико-методичні засади формування організаційно-економічної платформи взаємодії підприємства зі стейкхолдерами в умовах трансформації економіки - Маслак, О.О.; Маслак, Т.О. (Академічні візії, 2025)
У статті розроблено теоретико-методичні засади формування організаційно-економічної платформи (ОЕП) взаємодії підприємства зі стейкхолдерами в умовах трансформації економіки. Систематизовано еволюцію стейкхолдерської теорії від моделі Фрімана (1984) до сучасних ESG-орієнтованих підходів. Запропоновано авторське визначення ОЕП та її шестикомпонентну структуру. Здійснено порівняльний аналіз міжнародного та вітчизняного досвіду.