Гейміфікація як інноваційний кейс професійної підготовки педагогічних працівників ЗВО в умовах дистанційного навчання - Михайлова, Людмила Миколаївна; Семенишина, Ірина Віталіївна; Краснощок, Інна Петрівна; Ступеньков, Сергій Олександрович (Академічні візії, 2023)
Дистанційна освіта є однією з найбільш актуальних освітніх технологій, а використання ігрових елементів у процесі навчання може стимулювати студентів до самостійного опанування матеріалу. В статті розглянуто основні відомості про гейміфікацію та особливості її впровадження в освітній процес. Визначено переваги та можливі недоліки цього методу навчання. Вказано особливості підготовки педагогічних працівників у закладах вищої освіти для використання цього інноваційного методу у своїй діяльності. У статті наведено приклади використання гейміфікації в процесі підготовки педагогічних кадрів для забезпечення більшої активності й зацікавленої участі студентів у навчальному процесі та підвищення їхнього рівня мотивації до навчання.