Організаційно-педагогічне забезпечення управління внутрішньою системою якості освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти - Кучинська, Ірина Олексіївна (Академічні візії, 2025)
У статті обґрунтовано теоретичні та прикладні засади цілісної підтримки функціонування шкільної моделі, спрямованої на стабільне підвищення результативності навчання, виховання й розвитку здобувачів. Уточнено сутність відповідного феномену, окреслено його структурні компоненти, принципи, функції та провідні напрями реалізації в діяльності адміністрації й педагогічного колективу. Акцентовано увагу на ролі локального нормотворення, аналітичної діяльності, моніторингових процедур, цифрових інструментів, кадрового потенціалу та партнерської взаємодії учасників шкільного життя. Доведено, що комплексне поєднання нормативних, кадрових, інформаційно-аналітичних і методичних ресурсів сприяє ухваленню обґрунтованих рішень та сталому розвитку сучасної школи.