Інноваційні, інформаційні й цифрові технології в освітньому процесі в реаліях масштабної військової агресії - Шевченко, Інна Анатоліївна; Скидан, Роман Олександрович; Шакун, Наталія Андріївна (Академічні візії, 2023)
Галузь освіти в Україні за роки незалежності зазнавала суттєвих реформ. Сучасний розвиток інформаційного суспільства спричинив зміни, зокрема, у системі здобуття освіти. Проблеми, які виникають з огляду на складну воєнну ситуацію в країні, обумовлюють необхідність пошуку рішень, які найбільш ефективним способом здатні забезпечити безперервне функціонування освітнього процесу. У статті проаналізовано основні проблеми, які виникають перед системою освіти й організацією навчального процесу в Україні в умовах воєнного стану. Наголошено на важливості підтримки гідного рівня освіти в країні в реаліях війни. Визначено, яку роль відіграють процеси діджиталізації в розвитку сучасної освіти. Також значну увагу приділено аналізу дистанційної освіти, зазначено її основні переваги й надано характеристику рівня дистанційної освіти, який сформувався в Україні з початком пандемії COVID-19.