Проблеми дотримання етичних та трудо-правових стандартів діяльності посадових осіб у сфері управління земельними ресурсами в Україні - Руданецька, Оксана; Павлів-Самоїл, Надія (Академічні візії, 2026)
У статті проведено всебічний аналіз проблематики дотримання етичних та трудових стандартів у діяльності посадових осіб, які реалізують управління земельними ресурсами в Україні. Особлива увага приділяється взаємодії між етичними нормами та трудовими обов’язками у контексті забезпечення ефективного, прозорого та законного управління землею як стратегічним ресурсом держави та територіальних громад. Досліджено ключові нормативно-правові акти, серед яких Конституція України, Земельний кодекс України, Закон України «Про запобігання корупції», Кодекс законів про працю та Загальні правила етичної поведінки державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.