Цифровізація та стратегічний розвиток ринку оренди нерухомості в Україні - Котвицька, Наталія Миколаївна (Академічні візії, 2026)
Анотація. Стаття присвячена дослідженню цифровізації ринку оренди нерухомості в Україні та її впливу на стратегічний розвиток цього сектору в умовах воєнних і структурних змін. Обґрунтовано необхідність адаптації ринку до цифрових трансформацій як ключового чинника підвищення ефективності та прозорості. Проаналізовано динаміку цифровізації у 2021–2024 рр., зокрема зростання онлайн-угод, розвиток PropTech та використання електронного підпису. Систематизовано основні цифрові інструменти та визначено бар’єри цифровізації, серед яких тіньовий сегмент, недосконале правове регулювання та проблеми кібербезпеки. Запропоновано стратегічну дорожню карту цифрового розвитку ринку, що передбачає інституційні реформи, інтеграцію з державними сервісами та розвиток цифрових платформ.