Фізичний субстантив маркетингової категорії «потенціал» у контексті експортної діяльності аграрних підприємств - Таранченко, Владислав Вікторович (Академічні візії, 2026)
В представленій до обговорення розвідці здійснено семантичний аналіз категорії «потенціал» як такого багатогранного терміну, що використовується натепер у різних сферах наукових досліджень. Надано тлумачення цього понятійного концепту в наукових публікаціях і довідникових матеріалах та виокремлено його найзагальніші системні характеристики й атрибути. Розглянуто фізичний субстантив маркетингового феномена «потенціал» та з’ясовано його роль у виявленні потенційних спроможностей виробничих організацій, у т.ч. підприємств аграрного сектору національної економіки. Обговорено ступінь кореляційно-лінгвістичного зв’язку між лексемами «потенціал» та «експорт» у контексті зовнішньоекономічного виду діяльності сільськогосподарських товаровиробників. Розкрито змістовну сутність поняття «експортний потенціал», а так само обумовлено перспективні напрямки щодо підвищення якісного та/або кількісного рівнів постачання сільгосппродукції на зовнішні товарні ринки в умовах глобалізації й інтеграційної залежності світової економічної системи.