Конституційно-правове регулювання прав і свобод людини громадянина в Україні в умовах євроінтеграції - Гігін, Олексій Вікторович; Волченко, Наталія Василівна; Лавренко, Дарʼя Олександрівна (Академічні візії, 2023)
У зв’язку з євроінтеграцією України, потребою вдосконалення інституційної системи та сучасними реформами законодавства, проблема правового регулювання забезпечення безпечного довкілля для життя та здоров’я стає дедалі важливішою для України. Метою цієї роботи стало дослідження правового регулювання конституційних прав та свобод громадян в Україні в контексті процесу євроінтеграції. Проаналізовано законодавство та правову практику у сфері захисту прав людини та оцінено їх відповідність міжнародним стандартам і вимогам, що ставляться перед Україною. Розглянуто перспективи подальшого розвитку процесу конституційно-правового регулювання прав та свобод людини в контексті європейської інтеграції. Окрема увага приділена визначенню ролі Конституції України в процесі захисту прав та свобод людини.