РЕЗЕРВИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЛЮДСЬКИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВ В СИСТЕМІ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ - Яблонь, Володимир Дмитрович (Академічні візії, 2025)
Досліджено теоретичні та прикладні аспекти визначення резервів підвищення ефективності використання людських ресурсів підприємств у системі корпоративного управління. Обґрунтовано актуальність удосконалення механізмів управління людськими ресурсами за цифрової трансформації економіки, посилення конкуренції, дефіциту кваліфікованих кадрів та необхідності забезпечення довгострокової конкурентоспроможності підприємств. Доведено, що ефективне корпоративне управління повинно бути орієнтоване на розвиток людського капіталу, накопичення організаційних знань, підвищення мотивації персоналу та впровадження сучасних цифрових управлінських технологій. Визначено ключові резерви підвищення ефективності використання людських ресурсів підприємств. Для кожного резерву систематизовано комплекс управлінських, організаційних та цифрових засобів їх реалізації.