Передумови та інструменти дослідження внутрішнього ринку України - Ільчишин, Степан (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена дослідженню внутрішнього ринку України. Розглянуто існуючі підходи до визначення поняття “внутрішній ринок”, проведено його класифікацію за різними критеріями та визначено його основні функції. Проаналізовано динаміку індексів виробництва базових галузей, оптовий та роздрібний товарооборот підприємств оптової та роздрібної торгівлі, індекси споживчих цін на товари і послуги. Проведено оцінку збитків інфраструктури за галузями внаслідок повномасштабної війни Росії проти України. Визначено основні перешкоди у розвитку бізнесу на внутрішньому ринку та запропоновані шляхи його стабілізації.