Інтеграція новітніх методик викладання фізичного виховання в закладах вищої освіти України з використанням технологій для дистанційного навчання - Бойко, Юлія Степанівна; Соколенко, Людмила Степанівна; Танасійчук, Юлія Миколаївна (Академічні візії, 2023)
Фізичне виховання у закладах вищої освіти є складовою частиною системи освіти та виховання майбутніх спеціалістів та має удосконалюватись у напрямку сучасної концепції вищої освіти. Поширеним явищем на сьогоднішній день є дистанційне навчання, що потребує спеціального програмного забезпечення від викладачів і здобувачів освіти та використання відповідних ресурсів. Метою статті було дослідження сучасних методик викладання фізичного виховання, які можуть бути успішно інтегровані у систему вищої освіти України. В ході дослідження також було проаналізовано основні технології дистанційного навчання, визначено їхні переваги та недоліки. Для оптимізації навчального процесу з фізичного виховання здобувачів вищої освіти рекомендується впроваджувати практику доповнення традиційних форм і методів організації занять електронними навчально-методичними комплексами, посібниками, методичними рекомендаціями та відеоматеріалами.