Органи місцевого самоврядування як суб’єкти забезпечення реалізації цілей сталого розвитку в громадах - Кравченко, Іван Олександрович (Академічні візії, 2023)
Прийняття Цілей сталого розвитку стало відповіддю на потребу у всеохоплюючій глобальній структурі, яка спрямовувала б зусилля щодо сталого розвитку. Воно було мотивовано визнанням нагальної потреби в діях та прагненням створити більш стале та процвітаюче майбутнє як для людей, так і для планети. Крім того, прийняття Цілей сталого розвитку забезпечило місцеві органи влади глобальною основою, посилило визнання їхньої ролі та сприяло співпраці, ухваленню рішень на основі даних, мобілізації ресурсів і розвитку потенціалу. Це зміцнило їхню прихильність до сталого розвитку та дало їм змогу вирішувати місцеві проблеми цілісним та інтегрованим способом. Роль місцевого самоврядування тісно пов’язана з національним розвитком. Замість обговорення того, чи готові місцеві органи влади взяти на себе більше обов’язків і повноважень, слід зосередитися на тому, як вони можуть це ефективно зробити. Таким чином, пріоритети, повідомлені місцевими органами влади, і національні цілі повинні узгоджуватися і резонувати один з одним. Загальнодержавні цілі формуються шляхом консолідації місцевих пріоритетів. Однак важливо зазначити, що є випадки, коли зустрічі громади не призводять до суттєвих змін. Ці зібрання часто відбуваються у заздалегідь визначених форматах для знайомства та орієнтації, а не справжнього бажання трансформації. Органи місцевого самоврядування як суб’єкти, відповідальні за реалізацію цілей сталого розвитку громади, мають значний потенціал. Вони знаходяться в безпосередній близькості до громади і мають повноваження та повноваження приймати рішення щодо місцевих справ. Вони можуть сприяти співпраці та залучати різні зацікавлені сторони, зокрема членів громади, організації громадянського суспільства, підприємства та наукові кола. Крім того, вони відіграють вирішальну роль у сталому управлінні місцевими ресурсами, можуть створювати механізми для моніторингу та оцінки досягнення цілей сталого розвитку в їхніх громадах, а також служать адвокатами своїх громад, представляючи їхні інтереси та потреби на вищих рівнях влади. і міжнародні платформи.