Особливості функціонального забезпечення контрольно-наглядової діяльності в сфері науки в Україні - Бортняк, Катерина Василівна (Академічні візії, 2023)
Розкрито особливості сфери науки в якості об’єкту державного управління. Проведено аналіз сучасного стану реалізації контрольно-наглядової діяльності в сфері науки в Україні. Визначені проблеми ефективності контролю з боку держави в сфері науки. Встановлені особливі вимоги до формування системи функціонального забезпечення контрольно-наглядової діяльності в сфері науки. Диверсифіковано систему функцій органів державної влади при реалізації вказаного виду діяльності. Обґрунтовано необхідність доповнення існуючої системи функцій контролюючих органів в сфері науки та їх організаційно-правового забезпечення.