Проблеми та перспективи функціонування ланцюгів поставок - Наконечна, Таїсія Володимирівна (Академічні візії, 2023)
Метою даної статті є дослідження впливу глобальних тенденцій і регіональних особливостей на функціонування ланцюгів поставок. Зокрема, війна в Україні поставила під питання надійність та безпеку ланцюгів поставок та зумовила чимало ризиків. В статті детально досліджено проблеми авіаційного та морського транспорту, переформатування логістичних ланцюгів поставок та їх подальша трансформація в майбутньому під впливом глобальних факторів. Запропоновано ряд ефективних рішень, які необхідно впроваджувати в ланцюг поставок щоб підсилити його стійкість та надійність, а також максимально скоротити надмірні витрати. Нові реалії вимагають від учасників логістичного ланцюга поставок перепрофілювати свою діяльність, активно та швидко вивчати зміни та умови роботи в ланцюгах поставок, зокрема у транзитному сполученні через інші країни, залучаючи усі види транспорту та шукати способи здешевлення доставки вантажів.