Управлінські механізми запобігання агресивному злиттю і поглинанню - Роганович , Руслан; Кіт, Назар; Тимик, Андрій; Гапонов, Назар; Гошко, Роман (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена аналізу сучасних управлінських механізмів, які сприяють запобіганню агресивного злиття та поглинання підприємств. Основна увага приділена розгляду концепцій та стратегій захисту, які можуть бути ефективно використані компаніями для забезпечення їх стійкості та конкурентоспроможності на ринку. У статті виокремлено ключові методики та інструменти, які допомагають підприємствам вистояти проти агресивних спроб злиття або поглинання, зокрема, розробка та впровадження стратегій корпоративної безпеки, ефективне використання фінансових лівериджів, оптимізація корпоративного управління та ін. Виділено вітчизняні та світові механізми запобігання агресивному злиттю та поглинанню. Стаття включає рекомендації для підприємств різного рівня та сфери діяльності, які прагнуть захистити свої інтереси та забезпечити стабільний розвиток у непередбачуваних умовах сучасного бізнес-середовища.