Нормативні засади інтеграції інтелектуальної безпеки у політики сталого розвитку України - Кошовий, Б.-П. О. (Академічні візії, 2024)
У статті проаналізовано нормативні засади інтеграції інтелектуальної безпеки в політики сталого розвитку України. Визначено ключову роль інтелектуальних ресурсів, таких як освіта, наука, культура, інформація та інновації, у забезпеченні сталого розвитку держави. Розглянуто основні нормативно-правові акти, які регулюють інтелектуальну безпеку та забезпечують її взаємозв’язок з політиками сталого розвитку. Наголошено на необхідності подальшого вдосконалення законодавства у цій сфері з метою забезпечення ефективного захисту інтелектуальних ресурсів в умовах війни та післявоєнної відбудови. Окреслено перспективи розвитку механізмів захисту інтелектуальної безпеки як складової національної безпеки та конкурентоспроможності України на міжнародній арені.