Еволюція теоретичних засад регулювання експорту-імпорту аграрної продукції в умовах децентралізації для виходу на міжнародний ринок - Вдовенко, Наталія Михайлівна; Коробова, Наталія Миколаївна; Зось-Кіор, Микола Валерійович; Коваль, Віктор Васильович (Академічні візії, 2023)
У статті акцентовано увагу на базових підходах регулювання в контексті управління потоками експорту та імпорту аграрної продукції, включаючи продукцію равликівництва з урахуванням процесів децентралізації. Доведено, що галузь геліцекультури в Україні стрімко розвивається і стає провідною в поставці білка тваринного походження на ринок, розвиваючи торгівельні зв’язки з міжнародними партнерами. Розкрито механізми світової торгівлі продукцією равликівництва. Запропоновано підходи для надходження на міжнародний ринок м’яса та ікри равликів, муцину. Осмислено теоретичні засади та інструменти експортно-імпортної діяльності, з урахуванням розвитку геліцекультури як невід’ємної частини аграрного сектору економіки. У контексті розвитку світових тенденцій та змін у характері міжнародної економіки, вирішення піднятих питань сконцентровано на проблемах і можливостях регуляторного впливу на процеси експорту та імпорту даної продукції, особливо важливо в умовах, коли міжнародні ринки потребують від товаровиробників більшої гнучкості, забезпечення якості, тоді як технічні, технологічні та логістичні вимоги перебудовуються, потребуючи ефективних підходів до регулювання.