Інтеграція принципів еколого-економічної сталості у корпоративну культуру промислових підприємств - Ліпич, Любов Григорівна; Ковальчук, Надія Віталіївна; Павшук, Віталій Миколайович; Павшук, Валерій Миколайович (Академічні візії, 2023)
В статті проведено дослідження інтеграції принципів еколого-економічної сталості у корпоративну культуру промислових підприємств. З огляду на зростаючу екологічну свідомість та зобов’язання перед суспільством і законодавством, підприємства стикаються з необхідністю адаптації своєї корпоративної культури для забезпечення сталого розвитку. В статті наголошується на важливості раціонального використання природних ресурсів, оптимізації бізнес-процесів, збалансуванні ресурсів та забруднення, а також на впровадженні корпоративної та соціальної відповідальності. Це сприяє не лише покращенню внутрішньої ефективності підприємства, але і збільшенню його конкурентоспроможності та здатності виходити на міжнародні ринки. Досягнення цілей сталого розвитку на підприємствах вимагає від керівництва акцентувати увагу на формуванні корпоративної культури, що відповідає принципам еколого-економічної сталості. Особлива увага приділяється переходу від управління природоохоронною діяльністю до екологічного менеджменту, що дозволяє більш результативно реагувати на виклики сучасності та вдосконалювати процеси виробництва та споживання продукції. У цьому контексті набуває важливості впровадження стандартів якості і безпеки, а також системи контролю за впливом підприємства на навколишнє середовище.