Окремі питання механізму реалізації прав і законних інтересів платників податків: досвід України та Європейського простору - Сабадаш, Наталія Олександрівна (Академічні візії, 2023)
В статті надається концептуальне розуміння механізм належного втілення гарантованих законом прав платників податків, як такого, що охоплює не лише механізм реалізації прав і законних інтересів платників податків, а і механізм захисту прав і законних інтересів платників податків. У публікації наведено авторське визначення даного поняття та сформована комплексна система його ознак. Ця позиція автора характеризується науковою новизною. Крізь призму статті 17 Податкового кодексу України в роботі проаналізовано, яким чином механізм реалізації прав та законних інтересів платників податків може бути втілений в Україні. В даному контексті в публікації надана коротка характеристика Типового статуту платника податків, як нормативно-правового акту, покликаного проілюструвати механізми реалізації прав та законних інтересів платників податків в європейському просторі.