Особливості використання засобів фітнесу різної спрямованості у секційних заняттях з учнями старшого шкільного віку - Сидорчук, Тетяна Валеріївна; Демідова , Оксана Миколаївна; Міфтахутдінова , Діна Артурівна (Академічні візії, 2023)
У статті висвітлено особливості використання засобів фітнесу різної спрямованості у позакласній роботі з фізичного виховання з дівчатами старшого шкільного віку. Запропоновано блочну будову занять фітнесом, що включає в себе: підготовчий, аеробний, танцювально-хореографічний, корегувальний, профілактичний, релаксаційний блоки, які мають чітко визначену спрямованість засобів. Результати дослідження демонструють достовірне покращення показників сили, швидкості, швидкісно-силових здібностей, спритності дівчат експериментальної групи. Використання вправ релаксаційного характеру, дихальної гімнастики, аутогенного тренування сприяло покращенню самопочуття, активності, настрою досліджених. Дані, отримані в ході експерименту, свідчать про можливість використання засобів фітнесу різної спрямованості у фізичному вихованні старшокласників.