До питання про кримінально-правову відповідальність за злочини, вчинені при виконанні службових обов’язків - Гумін, Олексій Михайлович (Академічні візії, 2023)
У цій статті розглядаються питання, пов’язані із суспільно небезпечною поведінкою при здійсненні службових обов’язків. Йдеться про злочини публічних посадових осіб, які належать до групи правопорушень, що порушують суспільні відносини у сфері державної та професійної діяльності, пов’язаної з виконанням державної служби. Посилення контролю та встановлення кримінальних санкцій за девіантні дії осіб, які виконують свої обов’язки від імені держави, є необхідним та актуальним завданням в умовах демократизації суспільного процесу. Автор розглядає актуальні питання, пов’язані з кваліфікацією діянь публічних службових осіб, які використовували свій авторитет або службове становище для вчинення злочинних дій.