Головні тренди розвитку ринку кормів для домашніх тварин у світі та в Україні - Кобилюх , Оксана Ярославівна (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена дослідженню ринку кормів для домашніх тварин у світі та в Україні та ідентифікації основних аспектів, які чинять вагомий вплив на його стан і динаміку. Проаналізовано ємність та динаміку світового виробництва кормів для домашніх тварин, а також наведено дані, які характеризують українську petfood індустрію. Визначено, що однією з актуальних тенденцій на ринку є зміна споживацьких пріоритетів, конкретно перехід споживачів від покупки кормів преміум-сегменту до медіум-сегменту. Підкреслено, що протягом останніх років відбувалося істотне зростання як у світовій petfood індустрії, так і в Україні. Водночас, за останні два роки спостерігається деякий спад на вітчизняному ринку кормів для домашніх тварин через економічні та політичні фактори. Розглянуто лідерів серед вітчизняних виробників кормів для домашніх тварин, шляхи забезпечення їх конкурентоспроможних позицій на ринку. Представлено основні аспекти діяльності ряду вітчизняних виробників кормів для домашніх тварин у період війни та перспективи розвитку ринку. Наведено окремі аспекти прогнозу розвитку ринку кормів для домашніх тварин.