Методика формування системи підготовки працівників підприємства до виконання функціональних обов’язків - Кара, Н. І.; Ярмус , Т. Б.; Марченко, В. В.; Бурмеха, Т. Р. (Академічні візії, 2024)
У статті доведено важливість систематичної підготовки персоналу в сучасному бізнес-середовищі, яке характеризується швидкими технологічними змінами та постійною еволюцією ринкових умов. Основна увага зосереджена на ролі навчання в підвищенні конкурентоспроможності, адаптивності та кар’єрному розвитку працівників. Дослідження висвітлює різні аспекти та виклики, пов’язані з розробкою та впровадженням ефективних методик навчання, що включають традиційні та сучасні підходи, такі як електронне навчання, саморозвиток, менторство та коучинг. Автори роблять акцент на необхідності залучення різних зацікавлених сторін, включаючи керівництво, працівників та експертів, для формування комплексної системи підготовки. Також розглядаються стратегічні аспекти встановлення короткострокових та довгострокових цілей у контексті підготовки персоналу, та важливість моніторингу та контролю за процесом навчання для оптимізації навчальних програм. Особлива увага приділяється використанню цифрових технологій та інструментів, які сприяють гнучкості, доступності та індивідуалізації навчання. Автори підкреслюють, що постійний процес оновлення та вдосконалення методів підготовки є ключовим для створення адаптивної та конкурентоспроможної організації в динамічному бізнес-середовищі.