Автоматизовані інформаційні системи управління підприємствами ресторанного бізнесу - Бутельський, Я. Ю. (Академічні візії, 2024)
Автоматизовані інформаційні системи управління в сучасному світі стають все більш актуальними для підприємств ресторанного бізнесу через свою спроможність оптимізувати та полегшувати багато аспектів управління. У даній роботі досліджується сутність та особливості таких систем для підприємств ресторанного бізнесу з метою виявлення їх потенціалу та можливих переваг для підвищення конкурентоспроможності. У роботі звертається увага на те, що автоматизовані інформаційні системи впливають на всі аспекти діяльності ресторанного бізнесу, починаючи від автоматизації замовлень та обліку продуктів, закінчуючи аналітикою та прогнозуванням попиту. Окрім того, робиться акцент на тому, що завдяки цим системам підприємства забезпечують більш ефективне управління ресурсами, знижують витрати та підвищують якість обслуговування клієнтів. Також у роботі розглядається питання впровадження та використання автоматизованих інформаційних систем на підприємствах ресторанного бізнесу, а також існуючі проблеми та шляхи їх вирішення. На основі аналізу різних досліджень робляться висновки щодо доцільності використання автоматизованих інформаційних стистем в ресторанному бізнесі та пропонуються рекомендації для їхнього впровадження.