Інвестиційно-інноваційний розвиток вітчизняних підприємств в умовах сучасних викликів і загроз - Рущишин, Надія Михайлівна; Грицак, Оксана Степанівна; Ногінова, Наталія Миколаївна (Академічні візії, 2024)
У дослідженні актуалізовано питання інвестиційно-інноваційного розвитку вітчизняних підприємств. Вказано на те, що інвестиційно-інноваційний тип розвитку об’єктивно необхідний, коли підприємство планує нарощувати масштаби діяльності, бути конкурентоспроможним і життєздатним. Однак, акцентовано й про те, що умови сьогодення критично важкі не тільки для активної інвестиційно-інноваційної діяльності, але й на загал збереження прибутковості. Відтак, метою дослідження визначено ідентифікацію проблемних аспектів та рекомендацій в частині забезпечення інвестиційно-інноваційного розвитку вітчизняних підприємств в умовах сучасних викликів і загроз. Охарактеризовано сучасні виклики та загрози інвестиційно-інноваційної діяльності бізнесу в сучасній Україні. Обґрунтовано напрями та засоби активізації інвестиційно-інноваційної діяльності вітчизняних суб’єктів господарювання.