Розвиток підприємств харчової промисловості (виноробної галузі) України в умовах війни: виклики та ризики у питаннях удосконалення бізнес-процесів дистрибуції і реалізації продукції - Шимановська-Діанич , Л. М.; Педченко, Н. С.; Лозова, О. В.; Кучер, М. М.; Стеблюк , О. В.; Вишнікіна , О. В. (Академічні візії, 2024)
Проаналізовано чинники розвитку виноробної галузі та її підприємств, визначено виклики та ризики, зокрема, для дистрибуції і реалізації продукції. Встановлено, що в умовах війни на підприємствах відбувається значне скорочення персоналу та асортименту; зміна вподобань покупців; підвищення відпускних цін; підвищення вартості логістики; погіршення умов співпраці з партнерами; зниження націнок для утримання цін. Використання результатів аналізу дозволить розробити напрями подальшого розвитку та пропозиції з удосконалення бізнес-процесів дистрибуції та реалізації їх продукції, особливо за рахунок її трансформації через рух у бік мультиканальності, формування власних мереж, автоматизацію з використання пристроїв віртуальної реальності, зміну моделей управління контрактами, подальшу роботу над питаннями промозалежності та прибутковості.