Маркетингова оцінка стану розвитку м’ясного скотарства - Гримак, Алла Володимирівна (Академічні візії, 2024)
Різнопланові реформування, відсутність достатнього практичного досвіду на початкових етапах переходу до ринкової моделі розвитку позначились на розвитку тваринництва, зокрема м’ясного скотарства, в якому намітились негативні тенденції, які позначились на зниженні купівельної спроможності населення, відповідно, попиту на продукцію галузі, подорожчанні енергоносіїв, нееквівалентності у відносинах з переробними підприємствами і т.ін. Виникли проблеми у системі закупівель. Це позначилось на скороченні поголів’я тварин, відповідно, зменшенні обсягів виробництва м’яса і м’ясних продуктів, зокрема яловичини.