Інтеграція баз даних та веб-технологій у курсах комп'ютерних наук: виклики та можливості - Сурков , Костянтин Юрійович; Книшук , Анатолій Васильович; Сорокун, Світлана Вікторівна (Академічні візії, 2024)
Метою дослідження є характеристика особливостей інтеграції баз даних та веб-технологій у курсах комп'ютерних наук. Доведено, що дослідження баз даних та веб-технологій стає все більш важливим у сучасну цифрову епоху з кількох причин, що стосуються різних аспектів нашого особистого, освітнього та професійного життя. Визначено, що інтеграція баз даних та веб-технологій у курси комп'ютерних наук є важливим кроком у підготовці студентів до реалій сучасного цифрового світу. Встановлено, що інтеграція викладання баз даних та їх взаємодії з веб-додатками в освітній процес задовольняє практичну потребу в навичках, які безпосередньо застосовуються у технологічній галузі. Виокремлено ключові форми баз даних й веб-технологій, що повинні розглядатися в рамках сучасних напрямків комп’ютерних наук. Охарактеризовано особливості впливу інтеграції баз даних та веб-технологій на підготовку майбутніх ІТ спеціалістів. Доведено, що інтеграція баз даних та веб-технологій у курси комп’ютерних наук має глибокі наслідки для освітнього процесу, змінюючи як зміст, так і методологію викладання та навчання у цій галузі. Встановлено, що практичне застосування баз даних та веб-технологій у освітньому процесі дозволяє студентам розробляти інтегровані системи, які є невід'ємною частиною більшості сучасних ділових, освітніх та розважальних платформ. Доведено, що включення інтеграції баз даних та веб-технологій у програми комп'ютерних наук не тільки забезпечує студентам необхідні технічні знання та практичні навички, але й розвиває критичне мислення, аналітичні здібності та здатність до вирішення проблем. Визначено, що такого роду процес сприяє формуванню глибокого розуміння технологічних процесів та їх впливу на суспільство, готуючи випускників до висококваліфікованої праці та постійного самовдосконалення в швидкозмінному технологічному середовищі.