Захист прав споживачів кредитних послуг в контексті адаптації законодавства України до законодавства ЄС - Стефанчук, Микола Олексійович; Лінок, Сергій Володимирович (Академічні візії, 2024)
В даній статті розкрито процес адаптації українського законодавства до права ЄС у сфері захисту прав споживачів кредитних послуг, який обумовлений положеннями Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Визначено особливості регулювання споживчого кредитування за правом ЄС та відповідність норм чинного законодавства України на основі Директиви 2008/48/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 23 квітня 2008 року про споживчі кредитні договори. Встановлено відповідність законодавства щодо правового регулювання надання інформації споживачам кредитних послуг, її відповідність рекламним вимогам, встановлення відповідальності за порушення прав споживачів та встановлення меж відповідальності споживачів за прострочення платежу, тощо.