Формування креативної особистості учня в умовах шкільної інформатичної освіти - Сторонська, Оксана Степанівна; Гаврилів , Соломія Володимирівна (Академічні візії, 2024)
Статтю присвячено розгляду проблеми формування творчої особистості учнів загальноосвітніх шкіл в процесі навчання інформатичних дисциплін. Зокрема її мета полягає в аналізі наукових підходів до трактування креативності учня та уточненні суті цього поняття в контексті шкільного курсу інформатики. У результаті дослідження виявлено різноманітність підходів до тлумачення поняття креативності учня, встановлено неоднозначність його трактування з огляду на комплексність і багатогранність цієї характеристики особистості. На основі узагальнення численних визначень категорії «креативність», наведених в науковій та словниково-енциклопедичній літературі, обґрунтовано сутність креативності учня як особистісної якості і схильності до самовираження і самореалізації через генерування нових оригінальних ідей та створення нових унікальних продуктів у різних сферах життєдіяльності.