Гра як ключ до мотивації та успіху в навчанні учнів початкових класів - Смотракова, Марина Петрівна (Академічні візії, 2024)
У статті здійснено аналіз впливу ігрових методик на мотивацію та успіх учнів початкових класів у навчальному процесі. За допомогою теоретичного вивчення наукових праць та аналізу педагогічних практик встановлено, що ігри як засіб навчання значно підвищують мотивацію учнів, сприяючи активному залученню до навчального процесу та ефективному засвоєнню навчального матеріалу. Доведено, що ігрові методики сприятливо впливають на розвиток критичного мислення та креативності, надаючи учням можливість для самостійного вирішення проблем та пошуку інноваційних рішень. У роботі також розглянуто перспективи розвитку використання ігрових методів в освіті, акцентуючи увагу на необхідності інтеграції цифрових технологій та адаптації ігрових платформ для індивідуалізації навчального процесу. На основі аналізу представлено рекомендації для педагогів та розробників освітніх програм щодо впровадження та оптимізації ігрових методик у навчанні. Дослідження підкреслює значення гри в освітньому процесі як ефективного інструменту для забезпечення високого рівня мотивації та активної участі учнів у навчанні, водночас сприяючи їхньому комплексному розвитку.