Цифрова компетентність як критичний аспект сучасної професійної освіти - Бубній , Сергій Михайлович (Академічні візії, 2024)
Стаття розглядає критичну роль цифрової компетентності в сучасній професійній освіті. Вона аналізує як стрімкий розвиток інформаційних технологій впливає на освітній процес, вимагаючи від педагогів не тільки адаптації, але й активного впровадження цифрових інструментів у навчання. Основна увага приділяється розробці освітніх програм, які інтегрують цифрові технології, аналізу їх ефективності, та дослідженню впливу цифрової компетентності на успішність студентів. Автор висвітлює стратегії підвищення цифрової компетентності серед педагогічних кадрів і зазначає потенційні бар'єри, такі як недостатність ресурсів та опір змінам.