Інноваційні процеси в системі професійної (професійно-технічної) освіти України - Рузяк , Тетяна Іванівна; Красуляк, Віталій Андрійович (Академічні візії, 2024)
Статтю присвячено розгляду актуальних аспектів інноваційного розвитку системи професійної (професійно-технічної) освіти в Україні. У ній розглянуто пріоритетні завдання професійної освіти в умовах інтенсивних суспільних, економічних, виробничих змін. На цій основі виявлено й обґрунтовано суть актуальних освітніх тенденцій у підготовці робітничих кадрів усіх профілів, а саме впровадження інформаційно-комунікативних, цифрових технологій, індивідуалізації навчального процесу, розвитку його матеріальної бази тощо. У підсумку відзначено важливість інноваційного розвитку професійної освіти для підвищення якості навчання та підготовки кваліфікованих спеціалістів, забезпечення їх конкурентоспроможності на ринку праці, а також підтримки сталого економічного розвитку країни.